JELackland
|
|
« Válasz #705 Dátum: 2010.12.02 16:51 » |
|
Tanulj meg magyarul is, és latinul is!
Elárulnám még neked azt a nagy titkot, hogy az olasz, mint nyelv nem volt olyan hatalmas befolyással az európai nyelvekre, mint az elődje, a latin. (Az olasz az neolatin nyelv.) A latin 1844-ig hivatalos nyelv volt Magyarországon. Tanulj fiam!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szabesz-kun
Megszállott fórumozó
Nem elérhető
2 óráig -MH-s voltam! (tigernek) xd
|
|
« Válasz #706 Dátum: 2010.12.02 16:55 » |
|
De viszont én az olaszról beszéltem. Amúgy meg, tudok róla, hogy az olasz a latinból alakult ki A pereferire akkor is isc-es marad
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
JELackland
|
|
« Válasz #707 Dátum: 2010.12.02 17:14 » |
|
Tanulj meg magyarul is, és latinul is!
De viszont nincs a magyarban, vagy de, vagy viszont! Sehol sem említetted az elején, hogy az olaszról beszéltél. preferálom
Elcseszted! A preferire isc-es ige. A magyarban - mély fájdalom számodra - nem az olasz nyelvet vesszük alapul, hanem a latint; és ez nemcsak nálunk van így, hanem az összes európai nyelvnél. Szerintem a több millió európai lakos és azoknak a nyelvei nem Szabeszkához fognak alkalmazkozni, hanem a történelem során kialakult nyelvi hagyományokhoz. Köszönjük a konstruktív okoskodó hozzászólásaidat, de takarékra teheted magad!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
JELackland
|
|
« Válasz #709 Dátum: 2010.12.02 17:50 » |
|
Én pedig azt nem értem, hogy ha nem mocskolom össze a billentyűzetet és a képernyőt, akkor kibaszottul nem értitek meg a hülye fejetekkel, hogy a preferál szó a magyarban a latin prefero 3-ból jön (és igen, helytelenül -ál véggel), és kurvára nincs semmi köze az olaszhoz? Értékelem, hogy olaszul tanultok, tudtok, de menjetek a picsába a magyar(-latin) nyelvi dilenttantizmusotokkal!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szabesz-kun
Megszállott fórumozó
Nem elérhető
2 óráig -MH-s voltam! (tigernek) xd
|
|
« Válasz #710 Dátum: 2010.12.02 17:52 » |
|
Megértettem(ük) a hülye fejemmel(ünkkel), de valahol gyakorolnom kellett az olasz tudásom, és ez most pont kézre esett. Amúgy meg alapból a preferál szó az olasz verzióból származik, csak a latin alakot használják, mert az kézenfekvőbb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
[TIM] cakko
|
|
« Válasz #711 Dátum: 2010.12.02 17:56 » |
|
Én pedig azt nem értem, hogy ha nem mocskolom össze a billentyűzetet és a képernyőt, akkor kibaszottul nem értitek meg a hülye fejetekkel, hogy a preferál szó a magyarban a latin prefero 3-ból jön (és igen, helytelenül -ál véggel), és k**vára nincs semmi köze az olaszhoz? Értékelem, hogy olaszul tanultok, tudtok, de menjetek a *****ba a magyar(-latin) nyelvi dilenttantizmusotokkal! Csak higgadtan .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
-MH- Mark575
|
|
« Válasz #712 Dátum: 2010.12.02 17:58 » |
|
Legközelebb inkább másképpen fogalmazok...
|
|
|
Naplózva
|
"...a jogot fenntartjuk a random törlésekre." (Admin) [15:19:34] Jani: Jonatán az apád f*sza
|
|
|
Tomi
Gőzmozdony
Fórum Moderátor
Nem elérhető
Lieutenant of 13th Legion
|
|
« Válasz #713 Dátum: 2010.12.02 19:35 » |
|
Szabesz te ebből a részlegből takarodj kérlek. Köszönöm, vissza se!
Attól, hogy mi olaszul az kvára mind1, a szó maga LATIN nyelvből van. Pisti, Márk, gratulálok minkettőtöknek, őszinte leszek, engem nem érdekeltek, megvan nekem a saját bajom is. Számomra már eléggé semmi ez a klán, amióta mindhárman elkezdtünk hisztizni. Elét miatt satöbbi. NEM ÉR-DE-KEL! Ti intézitek, én csak itt vagyok és nevetek/sírok. Ennyi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
EE.one
|
|
« Válasz #714 Dátum: 2010.12.03 15:04 » |
|
Ezért áll jól nekünk, hogy inaktívak vagyunk, mert amúgy meg csak egymás fejét emésztenénk
|
|
|
Naplózva
|
http://www.facebook.com/pages/Tastes-and-Harmonies/141590712593258a cucc, amellyel meg akarok döbbenteni mindenkit. na jó, nem, csak végre kitaláltam, hogy egy ilyen solo-projektet kellene készíteni. már van FB-profil, bandpage, soundcloud, és még egy nóta is Love Trip címmel. nagyon sokat segítenétek nekem, ha ezt terjesztenétek, nem az éccet.
|
|
|
-MH-Zoli
Veterán tag
Nem elérhető
vanosztkész
|
|
« Válasz #715 Dátum: 2010.12.03 15:53 » |
|
Olyan aranyosak vagytok:D
|
|
|
Naplózva
|
A munka élteti az embert.De a pihenés sem ölt még meg senkit!!!:P
|
|
|
Zyzu
Megszállott fórumozó
Nem elérhető
CoD4 maister
|
|
« Válasz #716 Dátum: 2010.12.04 19:15 » |
|
Ma voltam fennt. Amúgy igen, skype kivan halva (én se járok fel, nem vagyok kivétel), meg minden másunk is. Ide is csak ha a hasnyálamat látom viszotn a padlón akkor nézek fel... Pistit sajnálom, de szevasz, úgyse dumáltunk, mostmá nem is fogunk. A hozzáállásom különben ugyanaz mint Tomié...
|
|
|
Naplózva
|
->by Zak, KÖSSZ NEKI! „A lehetetlen csupán egy szó, amivel a kisemberek dobálóznak!”-Mohamed Ali "A parizerlábú szandálzokni kombós Tomi" - Tigerdash, 2011
|
|
|
JELackland
|
|
« Válasz #717 Dátum: 2010.12.04 20:53 » |
|
Valld be, belefáradtál már a babysitterkedésbe, a sok pelenkázásba, és szegény unokaöcsédet ráragasztottad a bilire, hogy végre ismét közöttünk lehess. Nyomj be neki valami kertévét, mert a reklámokat imádják.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomi
Gőzmozdony
Fórum Moderátor
Nem elérhető
Lieutenant of 13th Legion
|
|
« Válasz #718 Dátum: 2010.12.04 22:08 » |
|
Zy.. talán kicsit érdeklődj körbe néha..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zyzu
Megszállott fórumozó
Nem elérhető
CoD4 maister
|
|
« Válasz #719 Dátum: 2010.12.05 10:55 » |
|
Valld be, belefáradtál már a babysitterkedésbe, a sok pelenkázásba, és szegény unokaöcsédet ráragasztottad a bilire, hogy végre ismét közöttünk lehess. Nyomj be neki valami kertévét, mert a reklámokat imádják.
Heh... Mondhatjuk hogy miatta nem érek rá, de nem lenne igaz . Amúgy épp nálunk van, so JEL te ilyen Pentagonos mufti lehetsz . Zy.. talán kicsit érdeklődj körbe néha..
Tegnap skypen is voltam, tiszta rendes vagyok . Amúgy nemtudom, 2 hónapig nem vagyok és fórumon születik 4 hsz xD akk mé vok leszúrva.
|
|
|
Naplózva
|
->by Zak, KÖSSZ NEKI! „A lehetetlen csupán egy szó, amivel a kisemberek dobálóznak!”-Mohamed Ali "A parizerlábú szandálzokni kombós Tomi" - Tigerdash, 2011
|
|
|
|