Egy röpke kérelem mindenkihez, aki klánt alapít!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Ha már úgy döntöttetek, hogy klánt alapítotok, hadd adjak pár tanácsot!
Először is, ne alapítsatok klánt csak azért mert egy röpke öt perces becsvágy jön rátok! Ez alatt értem a következőket: "de jó lenne ha én is a nagyok között lennék", "majd biztos sok faja ember megismer", "fent leszek a top10-ben még a héten". Ezek szép indokok, nyomós érvek, de teljesülnek anélkül is, hogy háromszáz fős klánt alapítanátok, csak türelem, kitartás és sok munka kell hozzá. A megbecsülés nem jön egyik percről a másikra, és megbecsülés nélkül sajnos a legtöbben csak kezdőnek, klánvándornak vagy totál idiótának fognak tartani. Persze tisztelet a kivételnek/kivételeknek.
Másodjára: ha már egyszer úgy döntesz, hogy frissen alapított klánodnak leírást is szerkesztesz, kérlek, vedd kezedbe a Magyar Nyelvismeret c. könyvet! Riasztó, hogy mennyire alacsony a helyesírási színvonal, belefájdul az ember szeme! Ugyanez vonatkozik az angol helyesírásra! Tudom, hogy ez nem egy helyesírási vetélkedő hanem egy kill-szerzésre hajtó játék, de a sorozatos nyelvi szarvashibák bizony írójuk szellemi szegénységéről regélnek.
Példát nem szeretek felhozni, most mégis úgy érzem, szükségszerű! Aki nem szeretné, ne nézze meg:
http://stickman.hu/page/?o=clan&f=2&id=4556&l=hunEz nem fikázás, csak felhívás, hogy így nem kellene valamit csinálni.
Harmadjára: egy kis igényességet, tisztelettel! Ha már egyszer csinálunk valamit arra a bizonyos klán kezdőlapra, próbáljunk olyat alkotni, ami egyedi, ami ránk jellemző, és lehetőleg megcsillantja eltökéltségünket, profizmusunkat, stb., ki mit óhajt magából megmutatni. De lehetőleg ne azt reklámozza, mekkora gyökerek vagyunk. Ide tudnék ismét példát mutatni, de ez már személyes sértés lenne.
Nos, ennyit szerettem volna mondani a novemberi dörgedelmes hangú levelemben:)
Mindenkinek jó játékot, és ne felejtsétek, akinek nem inge, ne vegye magára! De akinek inge, az öltözzön fel végre!!!