Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy képen ha rákattintok egy bizonyos részre (amit én jelölök ki), az átirányít egy weboldalra ? CS3-ban meglehet csinálni ?
Hjajj … Manapság miért nem tudtok google-zni egy kicsit? Sok várakozást spórolnátok magatoknak, és jó pár végigírt sort megtakarítanátok nekünk is -.-’
De tessék, jó fej leszek (már megint):
Nyisd meg a képet Photoshop CS4-el (eltaláltad, a CS3 nem jó hozzá sajnos), vágd fel a képet 30x30 pixel méretű kis önálló képekre, ezeket mentsd el EGYESÉVEL. Ha kisebb felületre szeretnél kattintani, akkor a 30x30 pixelnél is kisebb méretű kockákra lesz szükséged. Nekem elég szokott lenni a 30x30.
Ha ezzel megvagy, nyiss egy Excelt, ahol a megfelelő méretűre kell húzni a cellákat, ha a fenti példánál maradunk, akkor 30x30 pixelesre. Annyi cellát húzz méretre, amennyire szükséged van (640x480-as képfelbontásnál 20x20-as kockákkal ez vízszintesen 32, függőlegesen 24 cellát jelent, számolgass, hogy neked mennyi kell).
Ha ez kész, szúrd be minden cellába a megfelelő képet. Szép lassan ki is fog rajzolódni előtted a megfelelő kép. Ne felejtsd el beállítani, hogy ne legyen szegélye az egyes celláknak! Újabb Office-oknál ezt nem árt manuálisan végigjárni cellánként, hajlamosak a hibázásra. Ha az utolsó kocka is a helyére került, mentsd el ezt az egészet webes dokumentumként (Office 2007-ben katt a kis lemez ikonra, majd a Fájl típusa alatt válaszd ki a weblapot, itt kattogd még be a miniatűr mentése jelölőnégyzetet is). A dokumentum weblapként történő kimentése elég sok időt vehet igénybe. Ha nem csinál semmit a progi, nyugodtan menj el kávézni, egy darabig még dolgozni fog.
Ha ezzel megvagy, nyisd meg az egészet Word-ben. Válaszd ki azt a kockarészt, amit kattinthatóvá szeretnél tenni (jelöld ki), majd jobb egérgombbal kattintás után válaszd a "Hiperhivatkozás ..." lehetőséget. A cím mezőbe tudod beírni, hogy hova szeretnéd átirányítani a kattintással a lapot. Az Excelnél ismertetett módon mentsd el weblapként, és máris működni fog a böngésződben.
Internet Explorer 6-nál (ami még manapság is a legtöbb gépre települ a Windows XP-vel) előfordulhatnak kompatibilitási problémák. Ezt Hexa editorral tudod orvosolni, érdemes utánanézni a dolognak. A legegyszerűbb módja megnyomni Total Commander-ben az F4-et a kimentett fájlon, és a beállítások alatt kiválasztani a Hexa lehetőséget. Ha minden igaz (már pedig igaz), akkor a 000109D0 sorban írd át a negyedik értéket 00-ra, és ezzel máris megoldódnak a kompatibilitási gondok is.
Remélem érthető voltam …