Bolint99
|
|
« Dátum: 2009.12.30 14:49 » |
|
Ide jöhet minden, amit a weblapkészítéssel kapcsolatban kérdezni akartok!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
stukker01
1337 tag
Nem elérhető
Barátok Közt Fan
|
|
« Válasz #1 Dátum: 2009.12.30 14:52 » |
|
egy levelező rendszer úgy nagyjából miből áll és milyen nehéz volt neked megcsinálni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bolint99
|
|
« Válasz #2 Dátum: 2009.12.30 14:54 » |
|
Áll kb. 6-7 fájlból, mikor először megcsináltam, kb 3-4 napomba telt, ma már 4-5 óra alatt megcsinálnék egyet Arra törekszem, hogy a végére mindenki megtanulja...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
stukker01
1337 tag
Nem elérhető
Barátok Közt Fan
|
|
« Válasz #3 Dátum: 2009.12.30 15:02 » |
|
és milyen progit használsz? ha mondjuk egy sima html weblapot csinálsz amin mondjuk van 2 kép meg némi szöveg akkor hova írod a parancsokat?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Womi
Báálna
Fórum Moderátor
Nem elérhető
Error 404 - Title not Found
|
|
« Válasz #4 Dátum: 2009.12.30 15:23 » |
|
Én egy Notepad++ nevű programot használok, de bármi más szöveg/weblapszekresztő megteszi. Viszont komolyabb weboldalakat már nem fogsz tudni összerakni weblapszerkesztőben A parancsokat PHP, és JavaScript kódba írjuk. Nagyjából így néz ki egy kód: <?php echo "Én vagyok a PHP kód!"; ?> <script type="text/javascript"> document.write("Én pedig a Javascript!"); </script> <h1>A HTML kódolás valahogy így néz ki</h1><br />
Az oldal kinézetét a CSS-el (Cascading Style Sheets) babrálhatjuk. Ez nem ír ki semmit se az oldalra, ehelyett annak színeit, képeit, méreteit, és kinézetét formázza.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bolint99
|
|
« Válasz #5 Dátum: 2009.12.30 15:24 » |
|
Ez mind benne lesz majd a tutorialban is, illetve elkészítettem a 2. részét! Most fogom írni a 3. részt, egy kicsit unatkozok xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sadypisten
|
|
« Válasz #6 Dátum: 2009.12.30 15:25 » |
|
<head> == A html fájl 3 részből áll: <head> és <body>.
Öhm. Képzavar. Ez most olyan, hogy 10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem?
Womi. Szerintem egyelőre hanyagoljuk a php-t. Messze van még az, a html tagokon rágja át előbb magát bolint, ne kavard bele egyből a css-t se.
|
|
|
Naplózva
|
'Ha a világ hátat fordít neked, fordíts te is hátat a világnak!' /Oroszlánkirály - Timon/ http://sadypisten.blog.hu/ <Olvasgasson, akit érdekel.
|
|
|
-[H.G]-Tyson
|
|
« Válasz #7 Dátum: 2009.12.30 15:37 » |
|
egy nem túl bonyolult fórumot hogy lehet csinálni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sadypisten
|
|
« Válasz #8 Dátum: 2009.12.30 15:40 » |
|
HTML-el semmiképp.
|
|
|
Naplózva
|
'Ha a világ hátat fordít neked, fordíts te is hátat a világnak!' /Oroszlánkirály - Timon/ http://sadypisten.blog.hu/ <Olvasgasson, akit érdekel.
|
|
|
Womi
Báálna
Fórum Moderátor
Nem elérhető
Error 404 - Title not Found
|
|
« Válasz #9 Dátum: 2009.12.30 15:45 » |
|
Akármit meg lehet oldani, csak át kell gondolni rendesen, hogy mit akarsz csinálni, és hogy mik a lehetőségeid. Mindenképpen ajánlott papírra vetni, hogy hogyan akarod megvalósítani, egyelőre logikai úton. Ha megvagy vele, és nem találtál bökkenőt, akkor jöhet a kódolás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bolint99
|
|
« Válasz #10 Dátum: 2009.12.30 15:49 » |
|
<head> == A html fájl 3 részből áll: <head> és <body>.
Öhm. Képzavar. Ez most olyan, hogy 10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem?
Bocs, elírtam...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kléni
|
|
« Válasz #11 Dátum: 2009.12.30 15:51 » |
|
Miért pspad? most megnéztem, és engem nagyon zavart, hogy nem színezte át a tagokat, beállítást sem találtam rá.
|
|
|
Naplózva
|
[13:49:28] Pisti: Térdre csirkék, itt az isten
|
|
|
GabEsZ
|
|
« Válasz #12 Dátum: 2009.12.30 15:53 » |
|
Egy nagyon egyszerűen berakható fórum motort tudtok mondani , mert az ilyen simplemachines-hez nincs türelmem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kléni
|
|
« Válasz #13 Dátum: 2009.12.30 15:55 » |
|
Ja és egy tippem lenne, hogy ne html-t taníts. legalábbis a tagokat zárd le, jobb ha lezárva tanítják meg, és majd később jönnek rá, hogy nem fonto. Azon kívül az imgnek ne adjunk height, és width atribútumot, hanem style-val adjuk meg, ha jól tudom, ezt a validor is így mondja.
|
|
|
Naplózva
|
[13:49:28] Pisti: Térdre csirkék, itt az isten
|
|
|
Bolint99
|
|
« Válasz #14 Dátum: 2009.12.30 15:56 » |
|
Miért pspad? most megnéztem, és engem nagyon zavart, hogy nem színezte át a tagokat, beállítást sem találtam rá.
Beszínezi, ha előbb elmented .html-lel, vagy az fájl menü új parancsával új html dokumentumot hozl létre.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|