Joe, kárhozatos bálványimádó pápista!
Mint írod, három templomot is alaposan megnéztél, hogy elkészítsd a modelled. (Én pedig csak felületesen az általad felrakott képeket.) Kívülről a templom egyhajós - úgy, mint Sapy is írta barokk stílusú; ebben a stílben nyomták tele Magyarországot a törökök kiűzése után -, belül viszont három hajós a kialakítása, ami inkább gótikus felépítésre hajaz. Az ívek ellenben a kora középkori (római) bazilikákra (lásd Haia Szófia) emlékeztet. A belső három hajónak viszont így nincs semmi "funkciója", nem tartja a mennyezetet, nem lesz világosabb a templom, mert nincsenek ablakok; szakrálisan lehet, hogy van, de akkor tegyél róla!
Amennyiben karzat szeretne lenni, akkor a felső boltívekre (sok esetben) nincs szükség, és az általában az oltárral-szentéllyel szemben szokott lenni, a torony "alatti" részen; ha két oldalon húzódik, akkor pedig nem ér a templom végéig, mert a szószéket oldalra szokás elhelyezni.
Összegezve: nekem nagyon tetszik, csak belül rendezd át! Egyszerűbb a már meglévőből kialakítanod egy 1700-1800-as években épült templomot, mint egy gótikus katedrálist (ahhoz még keresztbe is el kellene helyezned egy hajót).
Remélem nem voltam nagyon-nagyon szemét, vagy hülye.