fradi
|
|
« Válasz #495 Dátum: 2011.02.22 21:52 » |
|
Ebben viszont Gaznak adok igazat.Van olyan ismerősöm ,aki 2 diplomával munka nélkül van,mert nem talál munkát.
|
|
|
Naplózva
|
Minek nekem ellenség,ha ilyen barátaim vannak mint Stofi??
|
|
|
-|H.S.P.C.|- Sensui
|
|
« Válasz #496 Dátum: 2011.02.22 21:53 » |
|
Figyelj ha van diplomád meg egy középszintű nyelvvizsgád, kimész külföldre. Még Ausztriában is jobban keresnek mint itt.
EDIT: Az énektanuránuknak 5 diplomája van. Mit tanít: éneket...
|
|
|
Naplózva
|
ööö ez egy aláírás akar lenni?
|
|
|
Gaz
Megszállott fórumozó
Nem elérhető
-FirePower- hűséges tagja!
|
|
« Válasz #497 Dátum: 2011.02.22 21:54 » |
|
Igen, de még van lehetőséged szakmát szerezni érettségi után. Keresel egy hiányszakmát, leteszed. Ha nem tanulsz tovább, mehetsz dolgozni, amiért rohadt sok pénzt fogsz keresni, mert kevés van abból a szakemberből az országban és drága az alapanyag, amit neked fognak kifizetni..
|
|
|
Naplózva
|
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást." Stephen Dolly
|
|
|
-|H.S.P.C.|- Sensui
|
|
« Válasz #498 Dátum: 2011.02.22 21:57 » |
|
GAZ azt kifelejtettem hogy infós szakmát választanék. Sőt, van olyan ismerősöm akinek több szakmája is van. Ez is jó dolog mert könnyebben el lehet helyezkedni. (Szerintem)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
(-PRO-) Kungfus.
|
|
« Válasz #499 Dátum: 2011.02.22 22:03 » |
|
Én pont azért leszek rendőr, mert, ha mással nem is tudok elhelyezkedni, legalább járőr tudok lenni. Az is jobb, mint a semmi.
|
|
|
Naplózva
|
Aki sokat izzad edzésen, az kevesebbet vérzik a harcban!
|
|
|
-|H.S.P.C.|- Sensui
|
|
« Válasz #500 Dátum: 2011.02.22 22:08 » |
|
Manapság már egy jó szakma is sokat érhet. Szerintetek van értelme előrehozott érettségit tenni (emelt) angolból és infóbol.+ Angol középfokú nyelvvizsga? Örélnék ha negyedik év végére csak 3-ból kellene érettségizni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
(-PRO-) Kungfus.
|
|
« Válasz #501 Dátum: 2011.02.22 22:11 » |
|
Én direkt olyan sulit jelöltem elsőnek, ahol 9. évfolyam év végén LCDL vizsgát kell tenni, és Közép fokú angolt, hogy Legalább ez meglegyen.
|
|
|
Naplózva
|
Aki sokat izzad edzésen, az kevesebbet vérzik a harcban!
|
|
|
Royal
Teljesértékű Tag
Nem elérhető
|
|
« Válasz #502 Dátum: 2011.02.22 22:15 » |
|
Egy biztos, két nyelvvizsga sosem fog a károdra válni..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fradi
|
|
« Válasz #503 Dátum: 2011.02.22 23:17 » |
|
Ez mind szép és jó,csak már Németből meg Ausztriából is küldik haza a magyarokat ,mert az ottani lakosoknak kell a munkahely.
|
|
|
Naplózva
|
Minek nekem ellenség,ha ilyen barátaim vannak mint Stofi??
|
|
|
The boy who tried to destroy the world
|
|
« Válasz #504 Dátum: 2011.02.23 07:32 » |
|
Amúgy meg nővéremék Hollandiába mentek ki dolgozni először csak a barátja, majd ő, majd a másik nővérem a gyerekeivel. Ott sokkal jobban meg lehet élni, még így is, mert ott minden olcsóbb(alapvető élelmiszerek). Ja és apám az meg régebben Olaszországba Dél-Tirolba ment ki dolgozni kb 300ezer forintot keresett, többet mint itt, a szakmájával.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Márk
|
|
« Válasz #505 Dátum: 2011.02.23 17:43 » |
|
Visszatérve a diplomákra és hasonlókra, a túlképesítés sem jó, mer előfordult már nemisolyan távoli galaxisbéli szomszédomnál, hogy nem vették fel sehová, mert olyan magas kezdő fizetést kellett volna kapnia, hogy a kisebb cégek nem tudták megfizetni. A nagycégehez meg bekerülni művészet.
De mivel engem a túlképesítés veszélye nem fenyeget...
|
|
|
Naplózva
|
A család szétmegy, a nők felednek, nem baj! Mondj áment minden tesóért, mert ők temetnek el majd!
|
|
|
-|H.S.P.C.|- Sensui
|
|
« Válasz #506 Dátum: 2011.02.23 17:49 » |
|
Na látod van benned is valami "occsó" kínai. ne vedd komolyan...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
-MH- Inad
Veterán tag
Nem elérhető
Olvasás kocka
|
|
« Válasz #507 Dátum: 2011.02.23 17:51 » |
|
A német nyelvvel kapcsolatban Admint idézném: Nyelv: A Németet feletsétek már el a p*csába. Tudjátok kik beszélnek németül? A németek, senki más. És mint ilyen, elhanyagolható nyelv. A Spanyolnak nincs üzleti értéke, oké hogy sokan beszélik, de ennyi erővel tamilt (indiait) is tanulhatnál. Orosz meg Kínai a póver, ők most brutálisan emelkednek felfelé. Orosz egyébként érdekes (nehéz) nyelv, én azt tanultam középsuliban. Kommentárt nem is fűznék hozzá, a szabad akaratukból németül tanulók próbálják még átértékelni az életüket, azt, hogy mennyire is lesz ez majd hasznos nekik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
-|H.S.P.C.|- Sensui
|
|
« Válasz #508 Dátum: 2011.02.23 17:54 » |
|
Szerintem ez az egész mehetne abba a továbbtanuló, izébizé topicba.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
The boy who tried to destroy the world
|
|
« Válasz #509 Dátum: 2011.02.23 18:13 » |
|
Amúgy sajnos igen a némettel elmehetsz a francba. Mondjuk, ha Németországba vagy Ausztriába akarsz menni dolgozni, illetve letelepedni akkor persze jó. Amúgy meg nálunk is ugyan ez volt a helyzet, hogy anyámnak van vasúti kereskedelmi tiszti nem tudom mije, és itt Fehérváron elakart menni vasúthoz pénztárosnak, és mivel neki tiszti képzője van ezért baromi sok pénzt kellett volna neki adni..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|