Oli
|
|
« Válasz #45 Dátum: 2010.03.19 19:18 » |
|
Copyrightról/erkölcsről hallottál már?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sadypisten
|
|
« Válasz #46 Dátum: 2010.03.19 19:30 » |
|
A szerzői jogok (copy rights) csak abban az esetben jelent problémát, ha olyan modelleket használ fel, amik más játékokból származnak, teszem azt, Doom-os fegyvereket rak be, úgy, hogy nem ő modellezte, csak "kilopta" a játékból. Mivel most ingyenes lowpoly modellekről van szó, gyanítom, pont az ilyesmi miatt osztották meg a nagyérdeművel a pakkot. Még az sem jelent problémát, ha egy fizetős oldalról vannak a modellei, amennyiben bizonyítani tudja (teszem azt banki átutalásos log-al), hogy azokért a modellekért fizetett, és ha az adott "gyártó" vagy a honlap szabályzata nem tiltja a freeware forgalomba hozást (freeware > nem kér érte pénzt). Amennyiben kereskedelmi célokkal használ fel ilyen modellt, egyeztetni kell a készítővel, aki vagy azt mondja, hogy csinálja, vagy pedig annyit mond, hogy a bevételből x százaléknyi részesedést kér. Esetleg drágábban adja a modellt, mint az adott honlapon beszerezhető lenne, a várható bevétel függvényében (hogy nagyobbat szakítson ő is).
Az erkölcs ... Nos, arra nincsenek törvények (azaz vannak, de inkább irányelvek, mint sem törvények), azt mindenkinek a saját kis lelki nyugalma határozza meg, használ-e "kölcsönvett" dolgokat.
|
|
|
Naplózva
|
'Ha a világ hátat fordít neked, fordíts te is hátat a világnak!' /Oroszlánkirály - Timon/ http://sadypisten.blog.hu/ <Olvasgasson, akit érdekel.
|
|
|
Oli
|
|
« Válasz #47 Dátum: 2010.03.19 19:33 » |
|
Hmm, igazad van, a honlapon "Personal use only" van. Ettől függetlenül én nem csinálnék ilyen modot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Karalábé
Rendszeres látogató
Nem elérhető
Gyilkos Zöldség
|
|
« Válasz #48 Dátum: 2010.03.19 19:37 » |
|
Félreértés ne essék a linkben lévő modellek tökéletesen ingyenesek! Az oldalon található modellek nagy része fizetős(némelyik hatalmas pénzekbe kerül) de ezek ingyenesek!Elég egy regisztráció ami szintúgy ingyenes és kész.Ezt csak azért mutattam mert szép igényes modot lehetne csinálni a nélkül, hogy olyan sokat kellene modellezni. Egyépként ha a feltöltő látja mennyien töltötték le a modpackját talán még büszke is rá.
|
|
|
Naplózva
|
Gyilkos Zöldség
|
|
|
(-PRO-) GamehunteR
|
|
« Válasz #49 Dátum: 2010.03.19 20:32 » |
|
Én szerintem egy mod akkor "igényes" ha van a háta mögött munka, nem akkor ha 2-3fájlt kicserélek egy valóban szép de nem saját készítésű modellel. Én ha csinálnék ilyet tuti nem raknám fel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Blackman
|
|
« Válasz #51 Dátum: 2010.03.19 22:21 » |
|
Kicsit furcsa a betöltőképernyő nem használod ki az egészet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Oli
|
|
« Válasz #53 Dátum: 2010.03.22 21:59 » |
|
Kezdésnek jó, még az üléseken dolgozz, meg talán azon az oldalsó lapon: Szerintem egy kicsit vastag, meg rá lehetne hajlítani a vázra, plusz pár légbeömlő Amúgy textúrázni már annyira nem lesz nehéz, mert a nagy része csövekből van. Ja, amúgy tetszik, és ha elkészül, mehet a modba
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Karalábé
Rendszeres látogató
Nem elérhető
Gyilkos Zöldség
|
|
« Válasz #54 Dátum: 2010.03.23 16:22 » |
|
A képeken valószínűleg nem látszik de az oldallemez hozzá van illesztve és hajlítva a csővázhoz.A lébeömlő ötlet alapjába véve jó csak mint ahogy már te is említetted a nagy része cső szóval nem nagyon tudom hova lehet légbeömlőket rakni Az ülés béna igaz ami igaz.
|
|
|
Naplózva
|
Gyilkos Zöldség
|
|
|
kris11
Teljesértékű Tag
Nem elérhető
Master of M82.
|
|
« Válasz #55 Dátum: 2010.03.29 13:23 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja."
|
|
|
Rudi
|
|
« Válasz #56 Dátum: 2010.03.29 13:32 » |
|
Ez nagyon jó Mióta modellezel?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sadypisten
|
|
« Válasz #57 Dátum: 2010.03.29 13:42 » |
|
Wikis tutor. Legalább ő megtalálta.
|
|
|
Naplózva
|
'Ha a világ hátat fordít neked, fordíts te is hátat a világnak!' /Oroszlánkirály - Timon/ http://sadypisten.blog.hu/ <Olvasgasson, akit érdekel.
|
|
|
kris11
Teljesértékű Tag
Nem elérhető
Master of M82.
|
|
« Válasz #58 Dátum: 2010.03.29 13:45 » |
|
egy része csak.
|
|
|
Naplózva
|
"A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja."
|
|
|
sadypisten
|
|
« Válasz #59 Dátum: 2010.03.29 14:12 » |
|
Igen, a rotorok nincsenek szájbarágósan leírva wikin. Asszem, ez látszik is valamelyest. Hja, és a talp sincs, kedves padawanom ezzel kínlódott egy hétig Mindegy, örülök, hogy megtaláljátok magatoktól is a tutorokat
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|