Öhm...Egy kis Cikk a Winfos hét-ről:
Windows 7 a láthatáron
"PcGuru 2008 13.-ból"Nem aratott különösebbsikert a tavaly kijött Vista a Windows használók között(Sokan tartanak ki a a toldozott-foltozott XP mellett) s ez már valószínüleg nem is fog változni a következő verzió megjelenéséig.(...) [itt volt egy haszontalan rész, nem gépelem be nektek a lényege az volt hogy az október végi Mikrofos konferencián felkavarta az álló vize(lete)t az a bejelentés, és bétaverzió 2009 végi vagy 2010 elején megjelenő Winfos 7-ről]
Úgy néz ki,de jobb annálAz eelső látásra Vistára hasonlítórendszer tartalmaz néhány figyelemreméltó továbbfejlesztés a programfelületen. [A nagyja Parasztvakitás lesz de azért mindegy.
] Ha elidőzünk egy a Windows tálcán levő programikon felett, vízszintes elrendezésben megjelenik a programban megnyitott dokumentumok kis nézőképe, ha pedig föléjük visszük az egérmutatót [lol, kurzornak hívják xD] teljes képernyős képet kapunk róla.Nagyon elegáns és tetszetős megoldás a keresett tartalom felkutatására.A tálca ikonjait egérvontatással átrendezhetjük, [Mondtam..P-a-r-a-s-z-t-v-a-k-i-t-á-s] és arra is lehetőségünk van, hogy az ikonokat meghatározott helyen rögzítsük. [De hogy ebben mi az értelem arra nem jöttem még rá, lehet nincs de nem baj.
] A Windows 7ben az asztal megjelenítéséhez (a nyitott ablakok ikonná zsugorításához) a tálca jobb szélén található üres részre kell kattintanunk. [XP-ben meg basszameg még jobb, mert egy kis gombocskát kell beállítanunk a tálca bal szélén, asztal néven, és rányomsz, oszt naoszt mit látsz?Az asztalt...]
A jobb sarokban levő értesítési terület az Action Center ikon, amely gyors hozzáférést kínál a különféle karbantartó, hibaelhárító és biztonsági eszközökhöz.A Start menüben és a tálcán egyaránt elérhető Jump List funkció az adott helyzetben rendelkezésre álló lehetőségeket tartalmazó listát jelenít meg, ha a jobb gombbal kattintunk egy tálca ikonon vagy a Start menü tételén.A listán hozzáférhetünk például egy programban megnyitott dokumentumhoz, amit eddig a Windows korábbi változataiban csak a programon belülről tehettünk meg.Javult a helykihasználás, mivel megszűnt a Vistában bevezetett oldal sáv, és a gadgetek immáron bárhol elhelyezhetők az asztalon.Ha két program fut, és az egyik ablakát a képernyő széléhez vontatjuk, a két ablak testvériesen megosztja a területet, és a fele képernyőt foglalja el.Ha pedig egy ablak címsávját a képernyő tetejéhez húzzuk, az ablak teljes méretűvé válik.E trükkökkel megszabadulhatunk az ablakok átméretezésének fáradalmaitól.[Nobazeg, ha már egésznap a gép előtt ülsz, és nem a szabadban ugrálsz, akkor annyit télleg tegyl meg hogy nyolc másodpercig tolod az egeret...]
[Itt van egy rész a Windows Exploler Libraries-ről, nem érdekel minket, amúgy is lusta vagyok begépelni.
]
Programátdolgozások-Nem volt neve de adni kell neki valamit nem?Végre valahára átdolgozták a régi tartozéknak számító Paint rajzolóprogramot, amely megkapta az először az Office 2007-ben megjelent szalagos menürendszert. Csakúgy, mint a Wordpad, amelynek alapszintű szövegszerkeztési néhány hasznos funkcióval -színes betűk, listakészités, behúzás stb.- bővültek.A Microsoft azt ígéri hogy a Windows 7 gyorsabb lesz, kevesebb memóriát foglal el és nem lesznek a Vista megjelenésekor tapasztalt bosszantó kompatibilitási problémák: Az új Operációs Rendszer minden olyan szoftverrel és hardverrel problémamentesen együttműködik majd , amely Vista alat is használható.
A []-ben levőket én írtam hozzá, szerintem a Linux jó, ez még mindig a Vista stílus: Parasztvakítás, az egyedüli hasznos funkció talán az Action Center, de most se kell vele tökölni...