Sajnos ebben én nem tudok segíteni.
De remélem a rutinos használól elmondják mi leeht a baj
.
Am ez POD hummer skinjénél volt, gondoltam átteszem ide. (gyengébbek kedvéért, ez nem az előző kérdésre adott válasz
)
Mert nem Paint-ben kell csinálni a skin-eket. Próbáld meg a Paint.NET-et, vagy a Gimp-et. Ha fizetős kedvedben vagy, akkor Adobe Photoshop.
A Pinttel is lehet szép skineket, rajzokat készíteni, nem tudom miért, ezt az 'alap' progit mindenki leszólja (egy kis reklám) csak meg kell nézni, hogy POD miket tud vele alkotni
.
Ha kicsit tovább akartok lépni a painten, javaslom a PhotoFiltre nevű programot, aminek ingyenes verziója is van. A Paint.NET-et én még nem próbáltam (ennek oka, hogy a régi gépemen nem futott, most pedíg nincs rá szükségem), de a hallottak alapján jó kis program az is. No meg a Photoshop, PaintShop Pro (ez nekem személy szerint tetszik, egyszerű használni, és talán minden hasznos funkció benne is van), GIMP amik már komolyabbak (ezt a legutóbbit én nem szeretem, nagyon nehéz megtanulni, mi hogyan van benne).
Ha valaki viszont kedveli a vektorgrafikát, annak ajánlom az én nagy kedvencemet, az Inkscape-et. Elég egyszerű, 1-2 gyakorlás óra után áttekinthetővé válik az egész, az kezelőfelülettől kezdve, az objektumokon át, a transzformációkig. Előnye az ilyen típusú programoknak (a neve is mutatja), hogy nem pixelekben 'gondolkozik' (bocsánat a kifejezésért. Talán ennek a megértésére a legegyszerűbb példa: ha rajzolsz egy kört paintben, és ránagyítasz, látod ahogyan a kört alkoto pixelek is egyre nagyobbak lesznek, ez a vektorgrafikában nem figyelhető meg - magyarázásban nem vagyok jó). Kis fantáziával, nagyon szép rajzokat lehet vele készíteni.
Konkrétan a skin készítéshez viszont (a leírtak terjedelmével ellentétben) nem az Inkscape a legjobb, ha csak egy programmal akarunk dolgozni. Én ha textúrát készítek, minimum 3 programot használok (lol lehet mert béna vok
). Ha feliratozni akarunk (úgy látom, itt a fórumon a hsz-ek alapján, sokan kedvelik ezt), olyan programot válasszunk, amiben lehetséges a szöveget is módosítani (ilyen funkció a fentebb említett komolyabb programokban van is).
Remélem mindenkinek kielégítő ez a kis leírás. A
StickMagazinban szerintem megjelenik majd erről szóló cikk is, olvasgassátok.