A Google Chrome egy abszolút spártai cucc, amiben nem túl sok variációs lehetőség van, legalábbis én nem fedeztem fel őket. Azt is mondhatnám, hogy ez az egyetlen az ismertebb szoftverek közül, amelyik "csak" egy böngésző. Explorerbe már belepakolnak minden butaságot a felső eszköztárba, holott az emberek nagy része valószínűleg nem fog böngészés közben rádiót hallgatni, és 4 féle keresősáv se kell. A Firefoxhoz létezik kismillió hasznos kiegészítés, az Operában meg ugye beépítve van Links, Unite és Turbo. A Google-hez ezzel szemben semmi extra szolgáltatást nem tettek hozzá, de mindenesetre ez is egy gyors, -drámaian- egyszerűen kezelhető böngésző, és és szinte mindenre képes, amire a társai. Aztán még plusz szolgáltatások megjelenésére is van remény, hisz a program viszonylag fiatal és minden bizonnyal még sokat fognak csiszolgatni rajta.
Ez így nem igaz
Csak a felülete minimalista, mert lássuk be, 2010-ben
sem kell több egy átlagos felhasználónak, mint pár fül, előre-vissza gombok, és frissítés. Szerencsére ezen kívül is van benne pár tényleg hasznos funkció, mint a szinkronizálás (olyan, mint Operában a Link). Ennél többre egy átlagos felhasználónak szerintem nincs szüksége. Legjobb példa erre, hogy a Firefox legnépszerűbb kiegészítőjét, az Adblock Plus-t is csak a felhasználók 5%-a használja. Apropó, kiegészítők. Chrome-ban is van már, igaz nem lehet annyi mindent megcsinálni vele, cserébe gyors marad a böngésző, és stabil. Az alap dolgokra így is tökéletesen használható a rendszer, én az alábbi kiegészítőket használom: reklámblokkoló, gmail értesítő, és egy Web Developer nevű kiegészítő, sok hasznos funkcióval a honlapkészítéshez. Ezeken kívül is van nagyon sok hasznos kiegészítő a hivatalos galériában, csak egyszerűen nem kell nekem több.
A Chrome kb. ugyan olyan gyors, mint az Opera, de engem nem érdekelnek a miliszekundumok, szinte alig észrevehető a különbség a Chrome, és például a Firefox között.
Régebben Operát használtam, viszont nagyon nem tetszett, ahogy túlbonyolítják olyan dolgokkal, mint a Unite, és egyre bonyolultabb, rendszertelenebb, átláthatatlanabb lett minden benne. Chrome egyszerűen csak működik, a kezdők is tudják használni, ha meg valami plusz funkció kell, arra biztos, hogy van már egy kiegészítő. És nem utolsó sorban jó irányba megy a fejlesztés
Szerk:
Én általába az Internet Explorer 8-at használok, mert könnyű kezelni, sok funkció van, de az az egyetlen baj, hogy "viccesen szólva" saját magával sem kompatibilis.
Most csak kíváncsiságból megkérdezném, mi az a sok funkció, amit említettél, és használod is?