Stickman Warfare: A játék

2024.04.28 14:20 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
 
 
Szavazás
Kérdés: Jelenleg hova jársz?
Általános Iskola - 50 (49%)
Gimnázium - 32 (31.4%)
Szakközépiskola - 12 (11.8%)
Kollégium - 0 (0%)
Főiskola - 1 (1%)
Egyetem - 5 (4.9%)
Egyik se (Dolgozó állampolgárok) - 2 (2%)
Összes szavazó: 96

Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6   Le
Nyomtatás
Szerző Téma: Továbbtanulás, érettségi, felvételi és iskolák  (Megtekintve 80547 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
sadypisten
Imperátor
Fórum Moderátor
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1971



« Válasz #30 Dátum: 2010.10.16 22:25 »

Az "elit" gimikbe jórészt vastag pénztárcával lehet bekerülni ... Csak épp ezek nem a tandíjas iskolák, mint ahova te a gyengébb képességűeket sorolod. És gimiből semmivel nem jobb az esély továbbtanulásra, mint szakközépből. Mindenhol az érettségi eredmény számít, és mivel a kerettanterv ugyanaz szakközépben és gimiben, ugyanazt az érettségit is írják, így teljesen mindegy, honnan felvételizel. Gimiben talán könnyebb egy nyelvvizsgát összehozni (azért csak talán, mert azért két nyelv van, és vannak nem humán beállítottságú gimik is), ami plusz pont, ugye, de szakközépből meg egy év ráfordítással (ami a gimikben az erőltetett nyelves nulladiknak köszönhetően szintén előfordulhat) technikusi bizonyítvánnyal is távozhatsz, ami ugyanannyi plusz pontot jelent, ráadásul itt sem kizárt egy nyelvvizsga lehetősége.
Naplózva

'Ha a világ hátat fordít neked, fordíts te is hátat a világnak!' /Oroszlánkirály - Timon/

http://sadypisten.blog.hu/ <Olvasgasson, akit érdekel.

Admin
The Stickman-Überlord
Admin
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1984



WWW
« Válasz #31 Dátum: 2010.10.17 02:22 »

Bele-bele olvasgattam a dolgokba, véleményem:

Felvételik: Mind a gimis, mind az egyetemi felvételi (értsd. emelt szintű érettségi) szánalmas. Ha nem megy valamelyik, nem éred el egy lapátos munkás értelmi színvonalát. Ha van lehetőséged egyetemre menni, azt használd ki, mert kb. egy nagyságrenddel növeli a várható fizetésed.

Gimnázium és szakközép: Érdekes kérdés. Nálunk Dunántúlon a hülyék mennek szakközépbe, az értelmesek gimnáziumba, szakmáról szó sincs. De ahogy hallom máshol pont fordítva van. Nyilván menjetek a lehető legnívósabb suliba, akkor is, ha az is szar alapvetően. Legalább beléd vernek némi tudást, nem puhul el az agyad. Így aztán a matek emeltet is meg tudod írni 90 fölé, és még egyetemre is felvesznek.

Nyelv: A Németet feletsétek már el a p*csába. Tudjátok kik beszélnek németül? A németek, senki más. És mint ilyen, elhanyagolható nyelv. A Spanyolnak nincs üzleti értéke, oké hogy sokan beszélik, de ennyi erővel tamilt (indiait) is tanulhatnál. Orosz meg Kínai a póver, ők most brutálisan emelkednek felfelé. Orosz egyébként érdekes (nehéz) nyelv, én azt tanultam középsuliban.

Kéttannyelvű: Teljesen felesleges. Senkitől sem hallottam még, hogy lett volna előnye. Ellenben elvesztegeted életed egy évét rá.

Szakma: Jelenleg az országnak Villamos- és Gépészmérnökökre van iszonyatos szüksége. Humán cuccok (tanár, közgazdász, jogász) egyáltalán nem kellenek, a tudósokat (fizika, kémia) és orvosokat (biosz) durván alul fizetik. Az infó szakma kb az én generációmmal ('90-es születés) be fog teljesen telni, abból se nagyon lehet majd munkát kapni. Ellenben jó villanymérnök alig van, és őket aztán jól teletömik.

Több szakma/nyelv: Sokkal többet ér el az ember akkor, ha egy szakmát tud NAGYON jól, azaz jobban a konkurenciánál, mert akkor ő szorít ki embereket és felveszik a legjobb helyekre. Ha 3 szakmát tud közepesen, akkor abban a 3 szakmában szorítják ki azok, akik viszont igazán jók. Nyelvekből persze minél több, annál jobb, bár az angolon kívül a többit max hobbiból érdemes (a gazdasági értéket jelentő országok közül csak a németek nem hajlandóak angolul beszélni).

BME: Azért jobb az ELTÉnél, mert nálunk alanyi jogon (2-es átlag fölött technikailag) jár annyi ösztöndíj, mint az ELTÉn 5-ös átlagra. (15000JMF/hó, de nekem 25 a 4-es átlagra) Az oktatás színvonala infón mindkét oldalon siralmas, az ember úgyis magától meg majd munkahelyen tanulja meg a mérnök szakmákat. Az egyetemi tudás lófaszt nem ér. (ez általánosan igaz a mérnöki dolgokra).
Naplózva


"Admin olyan kemény, hogy még a 8ast is headshotolta a bannerében" (asszem Banán)
Sdsas
Új
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 10


« Válasz #32 Dátum: 2010.10.17 08:13 »

én is a dunántúlon élek de inkább érdemesebb ott szakközépsuliba menni!
gimnázium:túl jelentkezés van mindig, a hülyéket nem veszik fel
szakiskola:tele van cigányokkal és kapsz egy szakmát 5 év alatt, és már minden embertől éretségit kérnek
Naplózva
Gaz
Megszállott fórumozó
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 325

-FirePower- hűséges tagja!


« Válasz #33 Dátum: 2010.10.17 08:17 »

Szakiskolába hamarosan csak 3 évet kell járni és még van egy éved érettségizni is!
Naplózva



"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást." Stephen Dolly
-MH- Inad
Veterán tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 123


Olvasás kocka


WWW
« Válasz #34 Dátum: 2010.10.17 16:39 »

Nyelv: A Németet feletsétek már el a p*csába. Tudjátok kik beszélnek németül? A németek, senki más. És mint ilyen, elhanyagolható nyelv. A Spanyolnak nincs üzleti értéke, oké hogy sokan beszélik, de ennyi erővel tamilt (indiait) is tanulhatnál. Orosz meg Kínai a póver, ők most brutálisan emelkednek felfelé. Orosz egyébként érdekes (nehéz) nyelv, én azt tanultam középsuliban.

Kéttannyelvű: Teljesen felesleges. Senkitől sem hallottam még, hogy lett volna előnye. Ellenben elvesztegeted életed egy évét rá.

Nem csak az üzleti értékről beszélek a nyelveknél. Ha esetleg fordító, tolmács, idegenvezető lesz az emberből, esetleg egy nemzetközi vállalathoz megy dolgozni, a spanyol azért egy elég nagy pipa lehet. Tény, hogy kevéssé iparosodott országokról van szó, de attól a sok lakos még sok ügyfelet jelent. Ugyanez érvényes az oroszra, igaz, annál valóban előny az is, hogy kezd újra az élvonalba kerülni Dimitrij népe. És igen, ilyen alapon pajzsra emelhetnénk a kínait, de azért az egy külön téma. Először is Kínában annyira különböző ágait beszélik, hogy gyakorlatilag több kínai nyelv létezik. Északi és déli kínaiak között előfordul, hogy angolul kénytelenek kommunikálni.
A leggyakrabban beszélt változat a mandarin, de nekik köztudomásúlag több ezer írásjelük van, és nem egyszerű elsajátítani még a mindennapi élethez szükséges mennyiséget sem. Meg hát középiskolában... oké, hogy tanulékonyabbak a népek, de én akkor csakis az angolra és egy másik világnyelvre feküdnék rá nagyon, a kínai ráér harmadiknak, érettségi után, akár hobbiszinten is, hogy ne legyél időpontokhoz kötve.
Aztán lehet, hogy senki se mondja, hogy jó dolog a kéttannyelvű, de azt se, hogy rossz. A jövőre nézve a nyelvvizsga -és talán az általad említett mérnöki szakmák- jelentik az egyetlen biztos pontot. Ha ifj. Kiss József (elnézést, ha esetleg jelen van) most elkezd X szakmát tanulni, semmi garanciája nincs rá, hogy 5 év múlva el tud majd helyezkedni. Még ha jól is tanul, nem valószínű, hogy a legjobban, és ugye minden szakmának vannak öreg rókái, akik őrzik a pozíciójukat, és ifjú titánjai, akik pedig szívják egymás vérét. Lehet, hogy abban az évben tízezrek kezdték el tanulni X szakmát, és akkora felesleg szabadul a piacra, hogy emberünknek esélye sem lesz megélni. És ilyenkor mindjárt nem mindegy, hogy hány ilyen kis "add-on"-ja van az embernek, hogy nyelvvizsga és társai. Az sem egy utolsó ötlet, hogy elkezd nyelv(ek)ből korrepetálni valaki(ke)t, és azzal keresi meg a mindennapi betevőre/további tanulásra valót.
Naplózva
MeekE
Teljesértékű Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 85

Sztereoszuptikus Javaládé


« Válasz #35 Dátum: 2010.10.17 17:50 »

gimnázium:túl jelentkezés van mindig, a hülyéket nem veszik fel

Aki hülye az ne is menjen gimibe, mert fél év után kibukik (kivéve ha a szülei patronálják az iskolát)

Az "elit" gimikbe jórészt vastag pénztárcával lehet bekerülni

Azért be lehet kerülni oda ésszel is.
Bár nem hülyeség amit mondasz, nekem is van egy olyan osztálytársam aki írásbeli felvételin 100-ból 39-et ért el.

Idén indult a gimiben ilyen Arany János "tehetség gondozó" program/évfolyam (hátrányos helyzetűeknek). Hát aki ilyenre akar menni az inkább lőjje le magát! 2-essel akárkit felvesznek. Tavaly egész évben 1 pénztárca tűnt el, most már 1 komplett táskánál (könyvekkel együtt) és  28000 Ft-nál tartunk -> tele van cigányokkal!
Naplózva

Zsolt998
1337 tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 171


« Válasz #36 Dátum: 2010.10.18 16:05 »

Joe ha már a újpesti két tannyelvű is szóba került akkor ajánlom a Babits Mihály Gimnáziumot (oda járok) ^^.Elég jó helynek számít.
Naplózva

Hector
Megszállott fórumozó
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 525


MOD Master


WWW
« Válasz #37 Dátum: 2010.10.18 19:19 »

Az iskolák tekintetében én annyit mondok, hogy mind2 lehet jó. Mind1 h. gimi vagy szakközép vagy valami más, szerintem az egész a tanárokon és rajtotok múlik (baszki de csípős ez a paprika). Aztán ha jön az érettségi? Magyar: a fogalmazásokat mindig írd meg a 9-12 osztályban. Miért? megtanulsz rizsázni, éretségin pedig azt kérdik. Matek: ha emeltezni szeretnél, próbálj meg a legtöbb órás csoportba kerülni. Ha van érzéked hozzá, akkor gyakorlás kérdése. Én emelt matekra jártam + egy másik suliba is elmentem matekozni érettségi előtt, így lett egy 90-es emelt. A többire meg szimplán tanulj.
Ha mérnöknek mész: BME, ha nem akkor ahhoz nem értek Vigyorog
Igazából nem kell nagyon tanulni középiskolában, csak úgy lightosan. Na meg nem árt egy kis tehetség Vigyorog
Naplózva


Adam Hector
gulyko
Vendég
« Válasz #38 Dátum: 2010.10.23 14:44 »

Szakiskolába hamarosan csak 3 évet kell járni és még van egy éved érettségizni is!
Az osztályunkba kb 5-6 gyerek ilyenre akar menni ez sokkal jobb mert itt nem kell tanulni csak a szakot tanulod,egyébként ha gimibe akarsz menni és ha nem akarsz menni  "vastag pénztárcás " gimikbe akkor vannak olyan gimik amik direkt ilyen olcsóbbak állami támogatású iskolák
Naplózva
Chicken
Teljesértékű Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 55

A Csirke az állati [url=http://kephost.hu/share-3E


WWW
« Válasz #39 Dátum: 2010.10.23 21:36 »

én nem tudom hova szeretnék menni valószínűleg a VMG-be (váci Mihály gimnázium)
humán szak. az biztos mert 4-es átlaggal felvesznek nekem meg megvan!
Angolból jó vagyok 4 -es
Technikus szeretnék lenni  Mosolyog
Naplózva

Adamikus
Rendszeres látogató
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 48


« Válasz #40 Dátum: 2010.10.23 22:00 »

Technikus szeretnél lenni, és humán szakra mész ? Szerintem nem jó ötlet. Hamár gimi, akkor reál, de szerintem jobb lenne a szakközép.
Naplózva


+------------------------------+             
| Ha kivágod ezt a kupont,  |
| vehetsz egy új monitort !   |
+-------------------------------+
stickpetya97
Felfüggesztett
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 17


« Válasz #41 Dátum: 2010.10.25 19:21 »

Lehet hogy kiröhögtök, de én mozdonyvezető akarok lenni. Egész jól fizet és sok barátom van a vasúton.
Érettségi után megyek is szakképzőbe.
Naplózva
sadypisten
Imperátor
Fórum Moderátor
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1971



« Válasz #42 Dátum: 2010.10.25 19:40 »

Én személy szerint nem nézlek hülyének. Tény, hogy jó és jövedelmező szakma, a vasútnak mindig van jövője, és az egyetlen olyan munka Magyarországon, aminek olyan kőkemény szakszervezete van, hogy ki bír harcolni több százalékos jövedelememelést, ez pedig azért nem kis teljesítmény, figyelembe véve, hogy idehaza más munkakörökben mennyire egymás ellen vannak az emberek.
Naplózva

'Ha a világ hátat fordít neked, fordíts te is hátat a világnak!' /Oroszlánkirály - Timon/

http://sadypisten.blog.hu/ <Olvasgasson, akit érdekel.

stukker01
1337 tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 178


Barátok Közt Fan


« Válasz #43 Dátum: 2010.11.22 21:41 »

Sziasztok!

Én az egri Neumann János Középiskolában szeretnék továbbtanulni. Ezért kérlek titeket, hogy mindent, amit tudtok mondjatok el róla. A weblapját már megnéztem, csupa jót írnak Vigyorog eddig nagyon tetszik, de hátha tudtok mondani olyasmit ami ott nincs leírva. Pl. milyen jegyek kellenének minimum, esetleg van-e valami, ami nem jó ott? Stb...
Naplózva

StickmänWarfare
Teljesértékű Tag
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 56


« Válasz #44 Dátum: 2010.12.05 21:27 »

Én érettségizek bioszból meg kémiából emelt szinten és go az orvosira. Mosolyog
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6   Fel
Nyomtatás
Ugrás:  


Az oldal 0.041 másodperc alatt készült el 21 lekéréssel.