Őőőőő. Butaság. Nem tudom, mi baja a dolgoknak nálad FF-el, de azok nem azért 'nem mennek', mert az FF nem támogatja. Ez tuti. Böngészőknél ez nem így működik. FF max letiltja a felugró ablakokat, blokkolja a nem kívánt tartalmat, de ezt te mind beállíthatod. IE-nek meg pont ez a legnagyob hiányossága. Nincs benne semmi blokk, ami mondjuk a felugró ablakokat, és így gyakran vírusos oldalakat letilt mondjuk. Szóval az IE szerinted legnagyobb előnye valójában a legnagyobb hiányossága
(bár hetes verziót még nem használtam, de akkor is Opera). Egyébként Opera alatt még nem votl olyan, ami nem ment volna nálam
Légszi felejtsed el, hogy nem blokkolja a felugró ablakokat... igenis, blokkolja!
Itt egy kp, hogyha nem hinnéd el:
http://stickwarzcomic.extra.hu/IEblock.jpgSőt, ha már enynire belelendültem, még egyszerűbben is be lehet állítani:
http://stickwarzcomic.extra.hu/IEblock2.jpg (ahol van az a windowsos menü bal felső sarka, oda kell kattintani).
Amúgy én google toolbart is használok, ami megintcsak blokkolja az előugró ablakokat. FF-el emg egy ideig nem lehetett játszani ijji.com-on játékokkal, meg a yoyogames-en sem (mert azok bpvítményei IE-re voltak... de már megoldották). Nem tudom, hogy mitől jobb az FF... mindenki mondja, hogy gyorsabb, meg blokkolja az előugró ablakokat, meg vannak lapok... nos, előugró ablakok letárgyalva, azt nem vettem én észre, hogy gyorsabb lenne és a lapokat meg lesz*rom, ezért van a tálca nem? Egyel kevesebb kattintás elérni valamit... MSN-ezel, aztán emg akarzs nézni egy megnyitott odlalt. IE-n: katt a tálcán rá. FF-en: katt a tálcán az FF-re, majd a lapok között az odlalra. Az Opera meg miben tud többet? Yoyogames azzal nem megy pl.
Amúgy én tudok netezni az IE-vel, behoz nekem mindent, amit akarok, nem is lassú, kattintok és ott van, pár századmásodperc spórólás az meg nem sok. Ennyi.
A Firefox elsősorban azoknak jó, akik kicsit benne vannak a "vízben". Egy rakás kiegészítőt lehet hozzá egyszerűen hozzápakolni. Explorerhez is vannak kiegészítők, de azok, mint ahogy M$ programoknál szokás mélyen beleégetik magukat a rendszerbe, és onnét csak a vezérlőpult/programok telepítése résznél lehet őket normálisan vagy annyira se törölni, ha nem kellenek már. Többet babrálnak a registryben, mint tényleg kéne.* Másrészt az ff és talán az opera biztonságosabb is, mint a explorer, mert rákényszeríti a felhasználót, hogy biztonságosan böngésszen. A firefox nem támogatja az ActiveX vezérlőket, amelyek a legnagyobb hordozói a vírusoknak. Az exe fájloknál csak a lemezrementést ajánlja fel, a megnyitást nem. Másrészt az explorerben egy csomó minden a hülye MS szabványhoz igazodik, ami nem kis problémát okoz webprogramozóknak.
* Nemrég felraktam a gépre a VCExpress-t, és azért települt 3 órán át, mert ezerszer feltúrta a registry-t lehetséges kiegészítők után kutatva. De annyi jó benne, hogy a mikrofosos programmal jól lehet a mikrofost programozni...