Hector
|
|
« Válasz #45 Dátum: 2010.12.06 19:45 » |
|
te télleg dilis vagy na jó azér mondom mer én biztos nem mennék orvosira (biosz meg kémia, áááá) amúgy meg azért szívás, mertvagy 10 évig tanulsz. Amúgy nem akarlak lebeszélni, szép szakma.
|
|
|
Naplózva
|
Adam Hector
|
|
|
Dr.KamikazEE
Vendég
|
|
« Válasz #46 Dátum: 2010.12.06 20:09 » |
|
Én meg gépész mérnöki szakra akarok menni a Lévayi-ba vagy a Wigner-be még nem tudom. Egyébként valaki jár a Lévayi-ba
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
-|H.S.P.C.|- Dani
|
|
« Válasz #47 Dátum: 2010.12.06 20:10 » |
|
te télleg dilis vagy na jó azér mondom mer én biztos nem mennék orvosira (biosz meg kémia, áááá) amúgy meg azért szívás, mertvagy 10 évig tanulsz. Amúgy nem akarlak lebeszélni, szép szakma. És a 10 év tanulás eredménye 300-500k / hó. Röhely. Egyébként valaki jár a Lévayi-ba
Ki gondolta volna?
|
|
|
Naplózva
|
"Minek nektek Űrhajó Event? Itt a Dani event!Nyolcszázszor ritkább hogy online vagyok..."
|
|
|
MeekE
Teljesértékű Tag
Nem elérhető
Sztereoszuptikus Javaládé
|
|
« Válasz #48 Dátum: 2010.12.06 20:14 » |
|
És a 10 év tanulás eredménye 300-500k / hó. Röhely.
Ha egyáltalán el tudsz helyezkedni, de egyébként én nem ilyen számokat hallottam hanem éppen az ellenkezőjét
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
(-PRO-) GamehunteR
|
|
« Válasz #49 Dátum: 2010.12.06 22:19 » |
|
Ha egyáltalán el tudsz helyezkedni, de egyébként én nem ilyen számokat hallottam hanem éppen az ellenkezőjét 300-500 év tanulás és 10k / hó? Vagy mínusz?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
JELackland
|
|
« Válasz #50 Dátum: 2010.12.06 22:38 » |
|
GH. Nyertél. Ha annyi évig nem is, de a nyugdíjaztatásukig járhatnak továbbképzésre, mint jópár más szakmában és hivatásban. Az orvosi szakon perkálhatod a zsetont az egyetemen, amikor elvégezted menekülsz az országból fizetősebb helyekre. Nem véletlenül él a paraszolvencia gyakorlata szinte kikövetelve is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dr.KamikazEE
Vendég
|
|
« Válasz #51 Dátum: 2010.12.07 15:39 » |
|
Csak Magyarországon egy kezdő orvos havonta keres 95.000-100.000 Forintot.Akinek meg van egy kis esze az meg ki megy külföldre,nem is kell messzire menni itt van Németország ott már a kezdők 350.000 Forintot keresnek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sadypisten
|
|
« Válasz #52 Dátum: 2010.12.08 18:58 » |
|
Ja, csak pont annyit ér, mint a hazai 150k. Azért olyan nagy különbségek nincsenek, azonos életkörülmények megteremtése ugyanannyiba kerül minden országban, és nem HUF-ra átszámítva, hanem arányaiban. Persze, máshol jobbak a körülmények, emberibbek főleg, de azért ne keverjük a szezont a fazonnal.
Ellenben Magyarországon afelé mozdult el a tendencia (nyavajás nyugdíjkorhatár növelése és főleg az arra irányuló szándék, hogy a fiatalok egyre később kezdjenek melózni), hogy a 3 éves főiskolai BSc képzés után válassz még két év MSc kurzust, hogy aztán nyugodt szívvel indulhass neki az életnek, ahol követelnek tőled 3-5 év szakmai gyakorlatot, amit pedig jóformán ingyenmelóért anyádék nyakán kelljen eltöltened, hogy aztán 8-10 év belefektetett "tanulás" (idézőjel nem véletlen, próbáljátok ki a mai felsőoktatást ti is) után diplomás minimálfizetéssel elhelyezkedjünk valahol (ami egyébként, mint a közgáztanár kifejtette, 100400HUF nettó BSc, 100800HUF nettó MSc képzéssel > két év nyavajás 4000 forintért), ahonnan nincs előrelépési lehetőség és a következő negyven évet (aki megéli!) ugyanabban a székben ülve, ugyanazt a monoton munkát végezve vonuljunk nyugdíjba, avagy egyenesen a ravatalra.
|
|
|
Naplózva
|
'Ha a világ hátat fordít neked, fordíts te is hátat a világnak!' /Oroszlánkirály - Timon/ http://sadypisten.blog.hu/ <Olvasgasson, akit érdekel.
|
|
|
Szabesz-kun
Megszállott fórumozó
Nem elérhető
2 óráig -MH-s voltam! (tigernek) xd
|
|
« Válasz #53 Dátum: 2010.12.08 19:03 » |
|
Ha már egyetem. Bölcsésznek NE menjen senki. Rohadt kicsi az esélye, hogy eltudsz helyezkedni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Nesh.
Veterán tag
Nem elérhető
|
|
« Válasz #54 Dátum: 2011.03.01 22:10 » |
|
Lenne egy kédésem, szakközepet jelöltem meg 2.-odiknak, azon belűl szakács. Behívtak szóbelire, ha már valaki túl esett egy ilyenen, írja le légyszí, hogy miket kérdeztek. :'D
|
|
|
Naplózva
|
sajtoskrumplit enni egy puncipöcögtető bizbasszal a kezedben és közben a tányér melett ami egy puncinvan nem akármiyen élvezhető érzést ad,egy uborka! (blush)
|
|
|
Rudi
|
|
« Válasz #55 Dátum: 2011.03.01 22:39 » |
|
Pici fejemben 1 éve megszületett a gondolat hogy én márpedig orvos leszek. 7. osztályban összvissz 1 témakör volt ami valamennyire kapcsolódik az orvostudományhoz, ez a bacilusok és vírusok volt, amit 3 oldal alatt le is tudtunk. Remélem a nyolcadik nem a kisállatokról és növényekről fog szólni mert én már most utálom. Kémia: abból a 7-es anyag is nagyon fontos főleg a szerves vegyületek része, a többi évben is hajtani kell. Amitől már előre fosok az a 11-12-es biokémia, hát nem tudom hogy volt-e már valakinek ilyenje Középszintű kémia érettségit tervezek + a bioszból kell ráhajtani, matekból nem lesz kötelező (már nem az?!) és szerintem töriből sem, a magyar meg NC, röhejes.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
[Fight Club] david rossz
Veterán tag
Nem elérhető
Kerepes!
|
|
« Válasz #56 Dátum: 2011.03.02 09:56 » |
|
Valaki tervezi hogy külföldre megy ki dolgozni? Rudi?
|
|
|
Naplózva
|
"Hogy jó győztes légy, még jobb vesztesnek kell lenned." by:Michael Schumacher
|
|
|
Pisti
|
|
« Válasz #57 Dátum: 2011.03.02 11:05 » |
|
Én, Dániába.
|
|
|
Naplózva
|
"Alea iacta est."
|
|
|
Rudi
|
|
« Válasz #58 Dátum: 2011.03.02 11:57 » |
|
Valaki tervezi hogy külföldre megy ki dolgozni? Rudi?
Ahol a dokikat legjobban fizetik (most, hát mire én oda jutok >.<) az Anglia, és ott nagyon kultúráltak a kórházak (nem mint MO-n...)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|